Bodó

Judit és József

Felvidéken születtem, mezőgazdasági főiskolára jártam, és imádtam Jóskát, aki művészettörténetet tanult. 2000-ben érkeztem Tokajba.
Az említett háttérrel fogalmam sem volt, hogy mit keresek itt. Jóska könnyedén csatlakozott – inspirációs erő (Wikipedia: sugallat, ihlet, késztetés, a lelki és szellemi tett egyik mozgatórugója, ami a kreativitással járó alkotókészség révén innovációt, azaz szakmai fejlesztést vagy gyakorlatban is megvalósuló újításokat eredményez). Nem terveztünk. Fiatalok voltunk, lazák és egy kicsit talán felelőtlenek is – az évek során mindebből lejjebb adtunk. Cserébe a természet közelségében megtanultunk felelősséget vállalni, hosszú távra tervezni, dönteni.

Birtokot álmodunk, szőlészkedünk, borászkodunk, közösséget építünk – mindehhez a bor eszközként szolgál. A szőlőben vegyszereket nem használunk, a borok spontán, tölgyfa hordóban erjednek. A legjobb minőségre való törekvés abban segít, hogy az egy értékrendet követő embereket magunk köré gyűjtsük, és együtt munkálkodjunk egy több száz éves borvidék sikeres jövőjén.

Bodó Judit